Fortuna Dusseldorf – Hannover 96 25/11/2016 (NL)

Wedstrijd: Fortuna Dusseldorf – Hannover 96
Competitie: 2. Bundesliga
Datum: 25-11-2016
Stadion: ESPRIT Arena, Dusseldorf
Toeschouwers: 28.122
Ticket Prijs: €33,00

   

Het was mijn allereerste wedstrijd in Duitsland ooit, ik besloot om samen te gaan met groundhopper, en tevens ook goede vriend, Lucas Laermans. We trokken naar Dusseldorf om de wedstrijd te zien tussen Fortuna en Hannover 96. We hadden hoge verwachtingen van deze wedstrijd aangezien het er een was in de bovenste gelederen van de competitie.
 
Hannover startte verschroeiend aan de wedstrijd, ze probeerden de tegenstander zo hoog mogelijk vast te zetten en ze het voetballen te beletten. Dat resulteerde in een vroeg doelpunt voor de uitploeg, Karaman maakte het openingsdoelpunt in minuut 17. Na de voorsprong voor Hannover kon Fortuna het evenwicht in de wedstrijd herstellen en begonnen zij ook aardig te combineren, vooralsnog zonder resultaat, de stand aan de rust: 0-1.

 

Fortuna Dusseldorf leek wel als herboren uit de kleedkamers te komen. na amper 7 minuten konden de stand terug in evenwicht brengen door een doelpunt van Bebou. Lang kon Dusseldorf niet genieten van hun voorsprong, Felipe maakte in de 61ste minuut de 1-2. De wedstrijd ging snel over en weer en met kansen aan beide kanten. 6 minuten na de voorsprong voor de bezoekers milderde Bormuth de score tot 2-2. Enkele minuten later pakte Hannover speler Felipe zijn 2de gele kaart en mocht hij zich richting douches begeven.

 

Fortuna probeerde nog optimaal gebruik te maken van de man meer situatie en dat lukte bijna tot 2 keer toe. Eerst werd de bal nog een keer van de lijn gehaald door een Hannover verdediger en enkele minuten later pakte de doelman ook nog uit met enkele mooie reddingen. H96 kon stand houden en trok zo het puntje toch over de streep.

 

Het was echt een super ervaring, een mooi stadion waar +/- 55.000 mensen in kunnen, een wedstrijd om duimen en vingers bij af te likken en goed gezelschap!

 

img_0887 img_0885 img_0904 img_0908

 

Comments

comments