Lommel United – R. Antwerp FC 16/12/2016 (NL)

Wedstrijd: Lommel United – R. Antwerp FC
Competitie: Eerste klasse B
Datum: 16-12-2016
Stadion: Soevereinstadion
Toeschouwers: 2426
Ticket Prijs: €15,00

Het was mijn eerste wedstrijd in het mooie en gezellige Soevereinstadion gelegen in Lommel. Het was de uitgelezen kans om dit stadion uit mijn lijstje te kunnen schrappen en tegelijk ook nog eens R. Antwerp FC aan het werk te zien. Het was vooral uitkijken hoe de 1500 meegereisde fans zich zouden laten opmerken.

Het wedstrijd begin was voor Lommel United zonder echt het overwicht van het spel te hebben. Toch wist Antwerp tot scoren te komen, de 0-1 werd gemaakt door Dequevy in de 10de minuut. Na de openingstreffer zakte Lommel United helemaal weg, ze begonnen heel slordig te spelen en dat resulteerde in een immense druk van de uitploeg. Deze druk kon Antwerp verzilveren in de 16de minuut, handsbal van een Lommelse verdediger en Dierickx mocht zich klaar zetten om de strafschop om te zetten, de bal verdween in de netten en zo stond het snel 0-2. Vlak voor de rust maakte Dequevy er nog 0-3 van met een prachtdoelpunt. Boeken toe voor Lommel, dacht iedereen…

Niets was minder waar, United kwam met frisse moed uit de kleedkamers en namen het heft in handen. Ze probeerden de uitploeg onder druk te zetten en slaagden daar ook in. Deferm maakte in minuut 52 de aansluitingstreffer en het geloof om terug te komen zat er weer in. Zeker als 2 minuten na de 1-3 de 2-3 al op het bord stond, Bertjens maakte het belangrijke doelpunt. Lommel ging steeds meer op zoek naar de gelijkmaker en deze was bijna een feit, maar enkele goeie tussenkomsten van de Antwerpse goalie, Kudimbana, zorgde ervoor dat Antwerp de voorsprong kon vasthouden. Björn Vleminckx zorgde in minuut 80 voor de verlossende 2-4, al bij al een zeker verdiende overwinning voor Antwerp.

Ik vond het een zeer geslaagd eerste bezoek aan het Soevereinstadion, mede ook door de sfeer van de beide supporters clans.

 

 

Comments

comments