RSC Anderlecht – KAS Eupen 18/12/2016 [NL]

Wedstrijd: RSC Anderlecht – KAS Eupen
Competitie: Eerste Klasse
Datum: 18-12-2016
Stadion: Constant Vanden Stock
Toeschouwers: +/- 15.000
Ticket Prijs: Uitnodiging

Het was mijn 3de wedstrijd van het seizoen in het Constant Vanden Stock stadion nadat ik er al eerder was geweest met de wedstrijden tegen KVC Westerlo en YR KV Mechelen. Deze keer was ik er op uitnodiging wat veel meer beenruimte met zich meebracht.

Al van in het begin was het duidelijk dat Anderlecht er veel zin in had tegen een Eupen dat de laatste weken enkele goede resultaten had neergezet en zich niet zo maar zou laten inpakken, althans dat dacht ik voor aanvang van de wedstrijd. De wedstrijd was nog maar 8 minuten bezig en daar stond de 1-0 al op het bord, doelpunt getekend: Sofiane Hanni. Eupen profileerde zich helemaal niet zoals de laatste weken en speelde met momenten heel slordig voetbal. Niasse kon zich in minuut 21 al voor de 2de keer omdraaien, dit maal was het Leander Dendoncker die uit een hoekschop de 2-0 tegen de touwen jaste. Op dit moment had ik al het gevoel dat Eupen een zware avond tegemoet ging want ze konden amper een echt goede kans bij elkaar voetballen. 2-0 was meteen ook de ruststand.

Na de koffie kregen we terug hetzelfde spelbeeld, Anderlecht dat nadrukkelijk opzoek ging naar de verlossende 3-0 en Eupen die het spel moesten ondergaan. Het derde doelpunt liet dan ook niet lang meer op zich wachten, in minuut 61 vond Dendoncker de weg naar het doel voor de 2de maal. Na dit doelpunt kwam Eupen beter in de wedstrijd en moest Boeckx enkele ballen pareren. In het laatste kwartier was er niet echt veel meer te zien, de wedstrijd bloede stelselmatig dood en de focus bij beide teams was er niet meer. Het mooiste voorbeeld was hier de uittrap van Niasse, die compleet de verkeerde richting uit ging en pal in de voeten van Hanni kwam, deze liet de kans niet onbenut om vanop +/- 30 meter ook zijn 2de van de avond te maken. Match gespeeld, Anderlecht verdiend 3 punten rijker en Eupen kwam bijzonder zwak voor de dag.

Wel 1 positief puntje van Eupense kant: De supporters zongen van minuut 1 tot minuut 93 en zijn steeds hun ploeg blijven steunen ook al speelde deze dramatisch met momenten.

 

Comments

comments