YR KV Mechelen – R. Charleroi SC 20/12/2016 (NL)

Wedstrijd: YR KV Mechelen – R. Charleroi SC
Competitie: Eerste Klasse
Datum: 20-12-2016
Stadion: AFAS Stadion Achter De Kazerne
Toeschouwers: 11.434
Ticket Prijs: €22,00

Mijn zoveelste wedstrijd van het seizoen van mijn favoriete voetbalploeg in België, YR KV Mechelen. Het vernieuwde AFAS Stadion Achter De Kazerne is een pareltje, en het loopt elke wedstrijd meer dan aardig vol. Ik-zelf heb een abonnement voor blok F, achter het doel. Maar voor de wedstrijd van vandaag was ik uitgenodigd door mijn vader om de wedstrijd al zittend bij te wonen in vak E3. Voor KV was het een belangrijke wedstrijd met oog op Play-off 1, bij winst zette ze een stap in de juiste richting.

Bij aanvang van de wedstrijd ging de wedstrijd bij momenten goed over en weer, met een licht overwicht voor Charleroi. Wat wel erg opviel was dat beide ploegen bang hadden om een goal tegen te krijgen, dit resulteerde in een heel slordige 30 minuten waarbij balverlies het spelverloop kleurde. Uiteindelijk waren de beste kansen toch voor Malinwa, Verdier vond de tijd gekomen om zijn duivels een eerste keer te ontbinden. Hij besloot om snel en hoog druk te gaan zetten op de verdediging van de zebra’s, met resultaat, hij kon de bal onderscheppen en alleen op Penneteau gaan maar besloot onbesuisd naast doel. De spelers gingen dus koffie drinken met een brilscore op het bord.

De 2de helft was bijna een kopie van de eerste helft, Charleroi moest zich hoofdzakelijk bezig houden met het verdedigende werk terwijl KV Mechelen bleef knokken voor elke morzel grond. Door het aanvallende voetbal dat Malinwa speelde kwam er meer ruimte voor de Carolo’s om te counteren. Toch slaagden de bezoekers er toch niet in om op voorsprong te komen, mede door een uitstekend keepende Colin Coosemans. De kakkers hadden nog een slotoffensief in petto voor de talrijk aanwezige supporters. In minuut 80 kon Bjelica zich doorzetten en vuurde een bom af op Penneteau, deze kon de bal niet voldoende wegwerken en Rits was er als de kippen bij om de 1-0 tegen de touwen te werken. Charleroi kwam nog heel even opzetten maar KVM trok de 3 punten over de streep, 6de thuisoverwinning oprij en een verdiende plaats bij de eerste 6!

Het was een aangename wedstrijd om zien, zeker door het voetbal dat Malinwa op de mat legde, wat nog fijner om zien is: De werkkracht dat de spelers kunnen opbrengen. En het allermooiste is dat de spelers duidelijk voor elkaar door het vuur willen gaan.

Comments

comments