KFC Houtvenne – Esperanza Pelt 21/12/2016 (NL)

Wedstrijd: KFC Houtvenne – Esperanza Pelt
Competitie: Derde Klasse VFV B
Datum: 21-12-2016
Stadion: KFC Houtvenne A terrein
Toeschouwers: 250
Ticket Prijs: €10,00

Het was mijn derde wedstrijd in de Derde Klasse VFV B dit seizoen. Na eerder al te gast geweest te zijn bij Turnhout en Racing Mechelen was het nu de beurt aan KFC Houtvenne. Zij gaven vandaag partij aan Esperanza Pelt in een wedstrijd die opnieuw gespeeld moest worden nadat deze 2 maand geleden vroegtijdig was afgefloten voor enkele incidenten. Houtvenne stond er voor aanvang van de wedstrijd het beste voor zij telden 21 punten tegenover de 19 punten van Pelt.

Nog voor aanvang van de wedstrijd waren de talrijk aanwezige supporters van Esperanza al minuten lang de naam van hun ploeg aan het scanderen. Toen de spelers het veld betraden zat de sfeer er meteen goed in, er werd vuurwerk afgestoken en de gezangen weerklonken dubbel zo luid.

Bij aanvang van de wedstrijd had Houtvenne de beste kansen en speelden ze met momenten knap voetbal maar ze lieten de kansen onbenut. Esperanza daarentegen profiteerde meteen van hun eerste echte grote kans, 0-1 na 25 minuten. Slechts 5 minuten later herhaalden ze dit en net voor de rust leek Pelt hun schaapjes al op het droge te hebben, de 0-3 was een feit.

De 2de helft was een maat voor niets, Esperanza ging verder op hetzelfde elan en KFC Houtvenne kreeg geen voet aan de grond. De 0-4 stond dan ook redelijk snel op het scorebord, alsof de 4de treffer nog niet genoeg was klaarden ze de klus helemaal in minuut 64. De zware maar verdiende 0-5 cijfers gaven perfect het klasse verschil weer dat tussen beide teams speelde in deze wedstrijd. 2 minuten voor tijd kon Houtvenne de eer redder nog maken, wedstrijd gespeeld. 1-5 was het verdikt.

Ik vond het een zeer aangename wedstrijd om bij te wonen ook al waren de weersomstandigheden ver van ideaal, toch heb ik mij kunnen verwarmen aan het voetbal van de bezoekende ploeg. En niet enkel aan het voetbal, ook aan de sfeer die de ultras van Esperanza Pelt. Chapeau voor deze jonge kerels die zich niet lieten afschrikken door het slechte weer om er toch een meer dan geslaagde avond van te maken!

Comments

comments