K. Lierse SK – Lommel United 08/01/2017 (NL)

Wedstrijd: K. Lierse SK – Lommel United
Competitie: Eerste Klasse B
Datum: 08-01-2017
Stadion: Herman Vanderpoorten Stadion
Toeschouwers: +/- 4500
Ticket Prijs: €18,00

Vandaag zette ik mijn ronde door de Eerste Klasse B van België verder. Het Herman Vanderpoorten Stadion was vandaag aan de beurt. Lierse gaf er vandaag partij aan Lommel United, de laatste in de stand, bij winst kon Lierse zich naast leider Roeselare hijsen in de 2de periode.

Na enkele minuten was het al duidelijk dat Lierse SK de bovenhand zou nemen in deze partij, ze hadden meer drang naar voren en Lommel leek wel tegen hun zin te voetballen. Na 16 minuten trof De Belder voor de eerste keer raak, Lommel verdween meer en meer uit het spelbeeld en Lierse kon bij momenten rustig voetballen zonder aangevallen te worden. 8 minuten voor de rust kreeg Lier een vrije trap op een aardige plek, Joachim zette zich achter de bal maar trapte deze in de muur. Na wat geharrewar kwam de bal bij Masika die een voorzet richting De Belder verstuurde maar deze werd foutief tegengehouden met de hand. Het logische gevolg was dus een strafschop en voor Joachim een herkansing om zijn naam op het scorebord te laten prijken. Zo gezegd, zo gedaan 2-0 vlak voor de rust en match gespeeld.

Ik had nog enige hoop dat Lommel met hernieuwde krachten van de koffie zou terugkeren zoals ze deden tegen Antwerp maar niets was minder waar, de 2de helft was nog maar goed 4 minuten bezig en Masika lukte zijn eerste goal van de avond. Enige tijd later dikte De Belder zijn doelpuntentotaal nog wat aan door nog eens raak te treffen. Bij de 4-0 begon Lommel wat meer mee te doen in het spel en kregen ze enkele goede kansen om ook hun doelpuntenaantal te openen, maar scoren lukte hen nog niet, integendeel, Masika maakte enig mooi de 5-0. Bij dit doelpunt leek het mij of de Lommelse doelman niet vrijuit ging. Toch liet Lommel de moed niet zakken en konden ze toch de eer redder maken. De 5-1 was dan ook niet meer dan een kleine pleister op de serieus grote wonden.

K. Lierse SK heeft in mijn ogen de wedstrijd verdiend gewonnen, een wedstrijd die eigenlijk nooit echt een wedstrijd geweest is. Lierse komt door deze overwinning mee aan de kop van het klassement en Lommel United blijft achter met een pijnlijke 2 op 21. Ik hoop wel dat Lommel zich de komende weken kan herpakken want vind niet dat deze sympathieke Limburgse club uit het profvoetbal mag zakken.

Comments

comments