K. Rupel Boom FC – YR KV Mechelen 11/01/2017 (NL)

Wedstrijd: K. Rupel Boom FC - YR KV Mechelen
Competitie: Vriendschappelijke wedstrijd
Datum: 11-01-2017
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion, Boom
Toeschouwers: +/- 225
Ticket Prijs: Gratis inkom

De ploegen ontwaken uit hun korte winterslaap en zijn weer in volle voorbereiding op de terugronde. Vandaag stond er een vriendschappelijk duel geprogrammeerd, Rupel Boom ontving in het eigen Gemeentelijk Parkstadion KV Mechelen, voor Malinwa hun eerste wedstrijd van 2017. Ik ging naar de wedstrijd met de verwachting dat KV een makkelijke avond tegemoet ging, wat uiteindelijk helemaal niet het geval was.

KV Mechelen vatte de wedstrijd tegen de Steenbakkers heel laks aan, met veel slordigheden tot gevolg. In minuut 16 kon Rupel Boom een slechte pass van Vitas onderscheppen en nota bene ex-malinwa speler Jason Adesanya zorgde voor de vroege 1-0. Veel leek er niet te gaan veranderen bij de bezoekende ploeg en Boom bleef de eersteklasser onder druk zetten. Toch slaagden de kakkers erin om vlak voor het halfuur de 1-1 op het bord te zetten. Osaguona was de doelpuntenmaker van dienst. De thuisploeg was zeker niet aangeslagen en ging rustig op hun elan verder, Spaenhoven haalde verschroeiend uit en zorgde ervoor dat Boom terug op voorsprong kwam. Amper 5 minuten later was het Boomse feestje helemaal compleet wanneer Trompet present tekende om de 3-1 tegen de touwen te werken. Malinwa wachtte een moeilijke 2de helft tegen een sterk spelend Rupel Boom.

KV vatte de 2de helft aan met een geheel gewijzigd elftal, nieuwkomer Ninis en tester Tzandaris kregen van Ferrera 45 minuten om zich te bewijzen. Ninis liet zich al meteen opmerken, hij schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en schoot op doel, jammer genoeg voor de Griek strandde de bal op de paal maar Rits was goed gevolgd om de herneming binnen te leggen, 3-2 en Mechelen weer in de wedstrijd. Dit was wel zonder Lennert Hens gerekend, 2 minuten later zorgde hij al voor de 4-2! Langzaamaan begon de wedstrijd dood te bloeden en leken de Boomkes de overwinning in de wacht te slepen, maar dit was zonder de laatste 10 minuten gerekend. KV besloot om toch nog het nodige weerwerk te bieden om een gelijkspel uit de brand te slepen en dit lukte ook. 3 minuten voor tijd trapte Jaadi op doel en door een mindere verdedigende actie van Felix werkte deze de bal in eigen doel. Boom verdiende de overwinning maar toch maakte Jordy Peffer er nog 4-4 van.

Ik heb een aangename wedstrijd gezien waarin vooral Rupel Boom echt de wil toonde om te winnen. Ze speelden met veel overgave en vormde een hecht blok. Jammer genoeg voor hen konden ze de voorsprong niet vasthouden. Ook een pluim voor de supporters van Boom, die zo goed als 90 minuten hun ploeg luidkeels aanmoedigden.

Comments

comments