KFCO Beerschot Wilrijk – FCV Dender EH 14/01/2017 (NL)

Wedstrijd: KFCO Beerschot Wilrijk - FCV Dender EH
Competitie: Eerste Klasse Amateurs
Datum: 14-01-2017
Stadion: Olympisch stadion, 't Kiel
Toeschouwers: 6.185
Ticket Prijs: €16.00

Het was mijn eerste wedstrijd ooit in het Olympisch stadion, de thuishaven van KFCO Beerschot Wilrijk. Ze kregen het bezoek van FCV Dender EH voor hun eerste wedstrijd van 2017. Ik had hoge verwachtingen van de wedstrijd aangezien beide ploegen ooit in Eerste klasse gespeeld hebben, zeker omdat Beerschot de laatste jaren heerste in elke competitie waar ze in terecht kwamen. Dender zocht na 2 opeenvolgende nederlagen naar hun eerste driepunter van het nieuwe jaar, niet evident als je weet dat Beerschot zijn laatste 8 wedstrijden winnend afsloot.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg, ze namen meteen het heft in handen wat in enkele kleine kansen resulteerde zonder enig echt doelgevaar. Toch was het rond minuut 12 raak voor Beerschot. Maes zette zich achter de hoekschop, trapte hem vervolgens richting Kevin Geudens die hem dan in één tijd mooi voorbij doelman Xavier Gies in doel werkte. Na het doelpunt ging KFCO verder op hun elan, al was het spel niet altijd even verzorgd en dat liet het publiek ook horen. Dender kwam beter in de wedstrijd en dat leed tot hun eerste echte kans. Sterckx schoot op doel maar Clepkens zag de bal voorlangs gaan. Enkele minuten later kregen de bezoekers de uitgelezen kans om de bordjes weer in evenwicht te hangen via Cocchiere. Deze glipte door de buitenspelval en kwam oog in oog met Clepkens, toch slaagde de linksbuiten er niet in om de kans te verzilveren en trapte onbegrijpelijk naast. Zo kon Beerschot toch met een kleine maar verdiende voorsprong de rust in.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft, Beerschot dat het overwicht had en Dender dat zichzelf in de wedstrijd probeerde te knokken. De Roemeen Vlad Rusu was met de rust ingevallen en liet meteen van zich horen, hij devieerde een voorzet recht in de handen van de bezoekende doelman. Enkele seconden later wrong ook Maes een opgelegde kans de nek om. Veel was er niet meer te beleven in de 2de helft, de thuisploeg had nog een goede kans via de ingevallen Placca en ook Dender kreeg vlak voor affluiten nog een vrije trap op de rand van de 16. Sterckx zette zich achter de bal maar kon zijn schot niet genoeg drukken zodat de bal net over de lat in het dak van het doel strandde. KFCO Beerschot Wilrijk boekte zo zijn 9de overwinning op rij en heeft nu 11 punten voorsprong op eerste achtervolger Deinze.

Ik kwam met hoge verwachtingen naar 't Kiel maar deze zijn niet voor de volle 100% ingelost. Toch viel het me wel op hoe secuur en gedisciplineerd Beerschot stond te verdedigen, ze geven heel weinig kansen weg. Toch ook een pluimp voor de thuissupporters die voor de nodige sfeer en ambiance gezorgd hebben.

Comments

comments