YR KV Mechelen – KVC Westerlo 22/01/2017 (NL)

Wedstrijd: YR KV Mechelen – KVC Westerlo
Competitie: Jupiler Pro League
Datum: 22-01-2017
Stadion: AFAS Stadion Achter de Kazerne
Toeschouwers: 10.822
Ticket Prijs: Abonnement

De competitie in Eerste Klasse ontwaakte uit een diepe winterslaap, Malinwa kreeg vandaag het bezoek van de rode lantaarn in de competitie, KVC Westerlo. Voor de winterstop waren de kakkers goed op dreef, vooral in eigen huis. Sinds 22 oktober had KV Mechelen thuis geen punt meer verloren, ik dacht persoonlijk dat het ook deze keer de 3 punten zou thuis houden maar de wedstrijd draaide helemaal anders uit.

Vanaf het begin nam KVM het heft in handen op een moeilijk bespeelbaar veld. Malinwa had blijkbaar problemen gekend met de veldverwarming waardoor 1 helft van het veld bevroren was en de andere helft perfect bespeelbaar was. De eerste kans was voor de kakkers, maar Van Langendonck stond pal. Mechelen was de betere ploeg maar kreeg toch een kleine tegenslag te verwerken. Door mistasten van Cobbaut kreeg Westerlo de ultieme kans om op voorsprong te komen, deze greep het met beide handen. Rommens maakte enig mooi de 0-1. KVM was niet aangeslagen na deze vroege tegengoal en bleef de bal goed rondspelen, bij momenten speelden ze prachtig voetbal. Alleen de kansen afwerken lukte niet echt. In minuut 36 was het dan toch raak, Kolovos zorgde met het nodige draai-en keerwerk voor de gelijkmaker, de Westelse doelman was geklopt. De thuisploeg probeerde het tij nog helemaal te keren voor de rust maar het bleef toch steken op een 1-1 ruststand.

YR KV Mechelen kwam met nieuwe moed uit de kleedkamer, ze grepen Westerlo meteen bij de keel. Het leek wel alsof Van Langendonck in een schietkraam stond. Kolovos met een mooie dribbel, hij zette 3 man in de wind alleen liet hij het afweten bij de afwerking, kans weg. Daarna nog enkele goede kansen maar het zat niet mee voor KV Mechelen. Westerlo hield zich sterk en weerde al deze kansen af, met dank aan hun sterk spelende doelman. De storm voor de goal van de bezoekende goalie leek te gaan liggen, maar KVM hield wel de bovenhand in het balbezit en de kansen. De match leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel tot minuut 90 was aangebroken. Coosemans probeerde een bal te controleren maar deze controle liep niet zoals gepland. De bal schoot enkele meters voor hem uit en kwam pal in de voeten van Hyland die het cadeautje met open armen in ontvangst nam. Van op 25 meter legde hij de bal in het doel. 1-2 en wedstrijd gespeeld.

Malinwa bleef achter met lege handen en Westerlo trok huiswaarts met de 3 punten. Door deze overwinning geeft KVC Westerlo de rode lantaarn terug aan Excelsior Moeskroen. Ik was wel blij dat de thuisaanhang de eigen ploeg na het laatste fluitsignaal niet begon uit te jouwen. Ze gaven hen een welverdiend applaus na een wedstrijd die ze evengoed met 4-1 hadden kunnen winnen. Ook proficiat aan de Westelse aanhang om met zoveel supporters naar Mechelen af te reizen op een zondagavond.

Comments

comments