KRC Genk – FC Astra Giurgiu 23/02/2017 (NL)

Wedstrijd: KRC Genk – FC Astra Giurgiu
Competitie: UEFA Europa League
Datum: 23-02-2017
Stadion: Luminus Arena
Toeschouwers: +/- 8000
Ticket Prijs: € 20,00

 

Mijn 2de wedstrijd ooit in de Luminus Arena, tevens ook mijn 2de Europa League wedstrijd. Racing Genk had in de heenwedstrijd een late gelijkmaker geïncasseerd wat de stand op 2-2 bracht. Ik had er wel een goed gevoel bij dat Genk de volgende ronde zou halen en zo voor het eerst in hun geschiedenis bij de laatste 16 zou geraken in een Europese campagne.

 

De omstandigheden om te voetballen waren verre van ideaal, rukwinden tot 100km/u en regen die met bakken uit de lucht viel. Toch begon de Limburgse club het beste aan de wedstrijd weliswaar zonder echt grote kansen. De beste kansen kwamen wel op het conto van Leandro Trossard, hij probeerde Lung tot 2x toe te kloppen met een afstandsschot maar de score bleef voorlopig nog steken op 0-0. Astra begon beetje bij beetje wat grip op de wedstrijd te krijgen maar dit zonder echt gevaarlijk te zijn. Ryan had meer last van de wind dan van het aanvallende geweld van de Roemenen. Een simpele bal werd gelost maar kon door de Genkse goalie toch nog gepakt worden alvorens dit gevaar opleverde. Voor de rust had Genk nog één goede kans, Trossard kon zich op links doorzetten, zijn schot werd gepareerd door Lung en Samatta was te verrast om nog iets met de herneming te doen. Aan de overzijde was het in minuut 44 wel bijna raak. Giurgiu maakte handig gebruik van een voordeelsituatie maar Budescu liet het na om te scoren. 0-0 bij de rust.

 

Genk ging na de rust verder op hetzelfde elan, maar ook deze keer slaagden ze er niet in om grote kansen bij elkaar te voetballen. De Roemenen kwamen zelf ook beter in de wedstrijd met enkele kleine doelpogingen. In minuut 68 was het dan toch raak voor de Genkies, de Spanjaard Pozuelo zette zich achter de vrije schop en trapte deze enig mooi binnen, 1-0 voor Genk en nu moest Astra al zeker 2 doelpunten maken. Racing Genk kreeg meer en meer vat op de wedstrijd en kwamen niet meer in moeilijkheden. Ze speelden de wedstrijd volwassen uit en zo geraakte de fusieclub voor het eerst sinds hun bestaan in de 1/8 finales van de Europa League.

 

Een dikke pluim voor Racing Genk voor het behalen van de 1/8 finales, met zo een jong team is dit zeker geen evidente zaak. Ook een woordje van dank aan de aanwezige Genkse supporters die er toch nog een klein feestje van gemaakt hebben. Begrijp wel niet goed hoe het komt dat er zoveel supporters thuis blijven als je team Europees geschiedenis kan schrijven.

 

Comments

comments