K. Lyra TSV – K. Ternesse VV Wommelgem 25/02/2017 (NL)

Wedstrijd: K. Lyra TSV – K. Ternesse VV Wommelgem
Competitie: 1ste Provinciale Antwerpen
Datum: 25-02-2017
Stadion: Sportcomplex De Doelvelden
Toeschouwers: +/- 175
Ticket Prijs: € 9,00

Het was mijn eerste wedstrijd in de provinciale reeksen dit seizoen, vandaag was K. Lyra TSV aan de beurt. Ze spelen in het Sportcomplex De Doelvelden in Berlaar omdat hun stadion afgebroken is. Lyra ontving vandaag Ternesse, de leider in 1ste Provinciale regio Antwerpen. Ik wist niet goed wat ik van deze wedstrijd moest verwachten. Mijn grootste angst was dat het niveau niet zou voldoen aan mijn verwachtingen, maar dat beeld moest ik al redelijk snel bijschaven. Wat een geweldige wedstrijd heb ik vandaag mogen aanschouwen!

Bij aanvang van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, al hadden de bezoekers wel een licht overwicht en een hele resem aan kansen. Ternesse sloeg er in eerste instantie niet in om deze doelpogingen te verzilveren, maar in minuut 25 trof Van Dyck raak. Vlak na de openingstreffer hadden de bezoekers de kans om hun voorsprong uit te diepen maar opnieuw lieten ze deze grote kans liggen. Lyra kwam gaandeweg beter in de wedstrijd en dit resulteerde dan ook in de eerste grote kansen voor de thuisploeg. Tot 3 keer toe wist de bezoekende goalie, Goris, de meubelen te redden. De leider overleefde deze aanvalsgolf en in minuut 40 kreeg Smolders de bal al botsend voor hem, hij aarzelde geen seconde en maakte er met een hemels doelpunt 0-2 van. Op slag van rust duwde Vanhaecht de thuisploeg nog dieper de put in door de 0-3 via de paal in doel te werken.

De tweede helft begon zoals de eerste gestopt was, Ternesse met het balbezit en Lyra kwam er op sommige momenten niet aan te pas. Somers maakte het in minuut 62 nog erger voor de thuisploeg, 0-4 en boeken dicht voor de thuisploeg. Vanhaecht kreeg de uitgelezen kans om zijn 2de van de avond te maken maar Frans stond pal. Het moet gezegd worden, de thuisdoelman heeft zeker 4 à 5 gemaakte doelpunten gepareerd, hij was met zekerheid de beste speler bij Lyra. Toch slaagde Lyra er nog in om de eer redder te scoren, de voorzet werd getrapt door Verbert en in 2 tijden in doel verwerkt door Kreydt. Na dit doelpunt kreeg de thuisploeg geen uitgesproken kansen meer, de bezoekers daarentegen konden nog 3x de 1-5 op het bord brengen, maar ook deze keer slaagden ze er niet in om hun voorsprong nog verder uit te diepen.

De wedstrijd eindigde op 1-4, volgens mij een correcte weergave van de wedstrijd. Al had Ternesse er eventueel nog enkele meer tegen de touwen kunnen trappen. Ik was echt verschoten, in positieve zin natuurlijk, over het niveau van deze wedstrijd. Door deze ploegen denk ik er sterk aan om nog meer wedstrijden te bekijken in deze reeks. Ook het aantal supporters was voor mij een positieve noot, ik had nooit durven denken dat er zoveel mensen naar een wedstrijd in 1ste Provinciale zouden komen kijken.

Comments

comments