SV Oranje Wit 1 – VV Nieuwenhoorn 1 16/12/2017 (NL)

Wedstrijd: SV Oranje Wit 1 - VV Nieuwenhoorn 1
Competitie: Eerste Klasse Zaterdag B
Datum: 16-12-2017
Stadion: Stadspolders
Toeschouwers: +/- 150
Ticket Prijs: Gratis inkom

Mijn tweede wedstrijd ooit op Nederlandse bodem bracht ons naar Dordrecht. Daar gaf SV Oranje Wit 1 partij aan VV Nieuwenhoorn 1. Ik wist niet wat ik van deze wedstrijd moest verwachten, ik had geen idee wat voor niveau ze zouden halen in de Eerste Klasse Zaterdag B. Het moet gezegd worden, ik was achteraf meer dan aangenaam verrast door het niveau van de wedstrijd!

We hadden ons nog niet goed op onze plaats geïnstalleerd en de 0-1 stond al op het bord. Een minuutje later slaagden de bezoekers er al in om de 0-2 te scoren, een vroege voorsprong die op dat moment een afstraffing leek te worden voor Oranje Wit, maar dan wist ik nog niets van de veerkracht van de thuisploeg. In minuut 14 had de thuisploeg hun achterstand volledig weggewerkt en Nieuwenhoorn kwam er niet meer aan te pas. Heel jammer voor de uitploeg aangezien ze zo sterk aan de wedstrijd begonnen waren. Het ging zelfs zo ver dat Oranje Wit er voor de rust nog 2 bij duwden en zo alle hoop bij Nieuwenhoorn de kop indrukten.

Wie dacht dat de bezoekers een even grote ommekeer konden bewerkstelligen moesten hun mening na enkele minuten in de 2de helft grondig herzien. De thuisploeg ging gewoon op het zelfde elan verder en de 5-2, 6-2 en 7-2 volgend elkaar in snel tempo op. Nieuwenhoorn kon ook nog een doelpuntje maken maar dit was al veel te laat om nog iets terug te kunnen doen. Na de 7-3 hadden de bezoekers meteen de kans op 7-4 maar lieten na om dit doelpunt te maken. Oranje Wit was heer en meester en hadden in de laatste 10 minuten nog een hele resem aan kansen maar wrongen deze allemaal één voor één de nek om.

De wedstrijd eindigde op 7-3 in het voordeel van Oranje Wit 1, wat een heerlijke wedstrijd om bij te wonen, met 10 doelpunten heb ik heel erg genoten van deze wedstrijd. Ik was aangenaam verrast van het niveau dat ik te zien kreeg! Beide teams legden bij momenten aardig en fris voetbal op de mat, op sommige momenten echt wel een streling voor het oog.

 

Comments

comments