Willem II – RKC Waalwijk 20/12/2017 (NL)

Wedstrijd: Willem II - RKC Waalwijk
Competitie: Beker van Nederland
Datum: 19-12-2017
Stadion: Koning Willem II Stadion
Toeschouwers: 10.710
Ticket Prijs: € 12,50

Vandaag trok ik naar Tilburg, daar zou ik mijn eerste wedstrijd zien van een ploeg die in de Eredivisie speelt, namelijk Willem II. Ze speelden tegen RKC Waalwijk voor de beker van Nederland, de winnaar wist zich te handhaven in het bekertoernooi en kon zich zo bij de laatste 8 scharen. Ik hoopte op een lekkere ouderwetse pot voetbal met een echt cup sfeertje!

De wedstrijd kwam zeer traag op gang met bitter weinig kansen, maar wat wel heel duidelijk was, was dat Willem II zich zeker en vast wou plaatsen voor de volgende ronde. Ze brachten veel meer vechtlust aan de dag en dit werd na 14 minuten beloond met een knap doelpunt van Fran Sol. Na het openingsdoelpunt leek het ritme weer uit de wedstrijd verdwenen te zijn, heel veel slechte passes aan beide kanten en weinig tot geen kansen. In minuut 37 maakten de bezoekers een fout aan de rand van de zestien. De vrije trap werd perfect aangesneden en Sol zette er zijn hoofd tegen, 2-0! 3 minuten later hing er al weer eentje tegen de netten, keurige aanval opgezet via de linkerflank en enig mooi afgewerkt door Ismail Azzaoui, al dan niet met de nodige portie geluk. 3-0 en boeken dicht voor RKC.

De tweede helft was een maat voor niets, de beste kansen waren voor de thuisploeg maar scoren lukte niet meer. RKC Waalwijk blonk ook meer uit in het geven van foutieve passes dan dat ze enkele kansen bij elkaar konden voetballen. Voor de bezoekers viel van Eijma nog in, deze deed dat zeer gretig, te gretig zou later blijken. In het begin versierde hij aardig wat doelkansen maar later in de wedstrijd verzamelde hij eerder overtredingen, met 2x geel tot gevolg en in minuut 90 mocht hij iets sneller dan zijn medespelers de douches van het Koning Willem II Stadion opzoeken.

De match werd verdiend gewonnen met 3-0 door de jongens uit Tilburg, die zich zo plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Ik vond dat er een aangename positieve sfeer hing in het stadion, met dank aan de thuis supporters, die van seconde 1 tot minuut 92 hun ploeg aangemoedigd hebben met fijne zangkoren.

 

Comments

comments