SC City Pirates Antwerpen – K. Rupel Boom FC 30/12/2017 [NL]

Wedstrijd: SC City Pirates Antwerpen - K. Rupel Boom FC
Competitie: Vriendschappelijke wedstrijd
Datum: 30-12-2017
Stadion: Jef Mermansstadion
Toeschouwers: +/- 100
Ticket Prijs: Gratis inkom

 

Het was mijn laatste wedstrijd van het seizoen, simpelweg omdat er op 31/12 nergens in België een wedstrijd te vinden was. De laatste van '17 bracht me naar het Jef Mermansstadion in Merksem, het stadion waar 'De Piraten' hun thuiswedstrijden afwerken. Ze gaven vandaag Rupel Boom partij in een wedstrijd zonder inzet, het ging hier namelijk om een oefenwedstrijd.

Al snel werd duidelijk dat 'De Boomkes' de kerstkalkoen het beste verteerd hadden, ze begonnen snedig aan de wedstrijd met korte druk op de bal, wel zonder enig doelgevaar te creëren. Het duurde een tijdje voor het openingsdoelpunt viel, dit gebeurde op stilstaande fase. Een prachtig doelpunt in de linkerbovenhoek van op een goede 20 meter van doel. Het leek wel alsof het openingsdoelpunt de City Pirates wakker had geschud en ze brachten de score binnen de 5 minuten terug in evenwicht. Ook dit doelpunt kwam voort uit een vrije trap. Toch was het maar een kleine opflakkering van de thuisploeg want Rupel Boom zorgde ervoor dat ze voor rust hun schaapjes al op het droge hadden met enkele mooie doelpunten. 1-4 was de zware tussenstand tijdens de rust.

Na de nodige rust en oppeppende woorden van de coaches kwamen beide ploegen weer met frisse moed aan de aftrap. Toch was het Boom dat weer het best uit de kleedkamers kwam, het spel ging nu wel beter over en weer met kansen aan beide kanten, uiteindelijk slaagden de bezoekers er toch in om de 1-5 op het scorebord te brengen en niet veel later zelfs de 1-6. Toch waren De Piraten nog niet monddood gemaakt, ze scoorden de 2-6 en hadden nog enkele aardige kansen om de kloof wat kleiner te maken. Ook Boom had nog enkele goede kansen maar ook zij konden deze niet meer verzilveren.

Moest de wedstrijd geëindigd zijn op 5-8 had dit ook een correcte uitslag geweest. Het was een zeer aangename wedstrijd en ik had 2017 niet mooier kunnen afsluiten dan met een bezoekje aan dit prachtige stadion!

Comments

comments