Kozakken Boys – Almere City FC 06/01/2018 [NL]

Wedstrijd: Kozakken Boys - Almere City FC
Competitie: Vriendschappelijke wedstrijd
Datum: 06-01-2018
Stadion: Sportpark De Zwaaier
Toeschouwers: +/- 750
Ticket Prijs: Gratis inkom

Mijn eerste buitenlandse wedstrijd van 2018 bracht mij naar Werkendam in Nederland, daar speelden de Kozakken Boys een oefenwedstrijd tegen Almere City FC, ik had geen idee wat ik van beide teams moest verwachten, daar had ik te weinig voorkennis voor van het Nederlandse voetbal. Ik was dus zeer benieuwd naar het spelniveau van beide teams.

Het spelbeeld was als volgt in de eerste helft: Almere City probeerde vooral de touwtjes in handen te nemen maar er was veel te weinig diepgang in hun spel om echt gevaarlijk te worden. Ze kozen veel te makkelijk voor het balletje achteruit dan de bal vooruit te spelen. De Kozakken Boys kozen er dan voor om uit een sterke organisatie te voetballen en probeerden er dan op de counter uit te komen. Ook zonder resultaat. Toch werd er 2x gescoord in de eerste helft, één doelpuntje aan beide kanten. De bezoekers wisten te scoren op een vrije trap, deze werd genomen en verdween in doel zonder aangeraakt te worden. Vlak voor tijd konden de Boys uit Werkendam de gelijkmaker tegen de netten trappen, dit van op de penaltystip. 1-1 en de spelers konden naar binnen voor een lekker potje thee, want koud was het echt wel.

In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht met goede kansen aan weerszijden maar scoren lukte niet meer. De partij werd wel bitsiger met de minuut, ik vond het een heel stevige wedstrijd om een vriendschappelijk duel te zijn, veel vriendschap leek er op die momenten niet te zijn. Het hoogtepunt van de wedstrijd werd bewaard voor minuut 90, de laatste wissel bij de Kozakken Boys. Wesley Pollemans kreeg zijn verdiende applausvervanging, hij vertrekt op huurbasis naar SteDoCo. Wesley heeft 100 competitieduels gespeeld voor De Kozakken Boys en heeft 5 mooie jaren bij de Boys uit Werkendam beleefd. Vlak na zijn vervanging liet de scheids zijn laatste fluitsignaal optekenen.

Een normale oefenwedstrijd met op het einde een correcte uitslag, geen van beide ploegen verdienden om te winnen. Ik vind het persoonlijk altijd lastig voor de clubs om een goed resultaat neer te zetten in de oefenwedstrijden aangezien ze de 2de helft meestal met bijna een heel gewijzigd team moeten aanvatten, nog even een woordje van dank aan de vrijwilligers om zo vriendelijk voor mij geweest te zijn!

Comments

comments