KVV Thes Sport Tessenderlo – ASV Geel 05/01/2018 [NL]

Wedstrijd: KVV Thes Sport Tessenderlo - ASV Geel
Competitie: Vriendschappelijke wedstrijd
Datum: 05-01-2018
Stadion: Gemeentelijk Sportpark Tessenderlo
Toeschouwers: +/- 400
Ticket Prijs: € 5,00

Wedstrijd nummer 2 van 2018 bracht me naar het Limburgse Tessenderlo, daar speelt KVV Thes Sport zijn wedstrijden in het Gemeentelijk Sportpark. Vandaag speelde de Limburgers daar een oefenduel tegen ASV Geel. Ik had er veel zin in omdat ik al eens ergens gelezen had dat de supporters van Thes wel redelijk fanatiek zijn en voor een goeie sfeer kunnen zorgen, ben benieuwd!

Bij aanvang van de wedstrijd had Thes Sport het meeste balbezit zonder echt gevaarlijk te zijn, wat halve kansen konden de bezoekende doelman niet van de wijs brengen. Gaandeweg namen de troepen van coach Patrick Van Houdt de wedstrijd in handen, maar ook dit deed Geel zonder echt gevaar te creëren. Toch wisten de bezoekers op voorsprong te komen, met een afgemeten doorsteek pass kwam Ahmet Karadayi alleen voor de doelman, deze kwam uit en Karadayi wist hem te verschalken met een mooie lobbal, 0-1 voor de bezoekers! Echt grote kansen vielen er na het openingsdoelpunt niet meer te noteren in de eerste helft.

De 2 de helft was bijna een kopie van de eerste helft, beide ploegen probeerden wel maar vaak mislukte de laatste bal. Het enige verschil met de eerste helft was dat er nu geen doelpunt meer gemaakt werd. Jammer voor de talrijk aanwezig supporters dat ze niet meer spektakel te zien kregen. Maar dat was dan buiten de supporters zelf gerekend, die moesten waarschijnlijk gedacht hebben: Geen spektakel op het veld? Laten wij er de sfeer dan maar inbrengen! Zo gezegd, zo gedaan, de bezoekende supporters begonnen 5 minuten voor tijd aan hun feestje met rookbommen, Bengaals vuur en voetzoekers. En niet te vergeten, de supporters begonnen talrijk hun ploeg toe te zingen. De supporters van Thes konden natuurlijk niet achter blijven, ze boden de supporters van Geel weerwoord ondersteund door hun trommel. Ook zij staken rookbommen af in de kleuren van de club, geel en blauw. Wat een topsfeertje voor een oefenwedstrijd!

De wedstrijd stelde mij een beetje teleur, aan beide kanten werd er heel slordig gespeeld zonder echte drang naar voren. Wat mij dan weer heel hard geplezierd heeft is de mentaliteit van de beide supportersclans. Voor wat een zalige sfeer zorgden deze mannen, het was dus toch niet gelogen, deze supporters vuren hun ploeg dus echt wel aan! Bedankt aan alle aanwezige supporters om mijn ervaring op Thes Sport toch nog wat kleur te geven!

Comments

comments