OJC Rosmalen – Jong FC Den Bosch 06/01/2018 [NL]

Wedstrijd: OJC Rosmalen - Jong FC Den Bosch
Competitie: Vriendschappelijke wedstrijd
Datum: 06-01-2018
Stadion: Sportpark De Groote Wielen
Toeschouwers: +/- 150
Ticket Prijs: Gratis inkom

Na mijn bezoek aan de Kozakken Boys reed ik meteen door naar Rosmalen om daar nog een wedstrijd om 17u mee te pikken. Mijn oog was gevallen op de wedstrijd tussen OJC Rosmalen en Jong FC Den Bosch. Had het al koud van twee uur in de koude te staan maar toch deze nog getrotseerd om naar Rosmalen te gaan kijken, toch had ik veel zin in deze wedstrijd en ze vond ook plaats bij een club met een hele mooie accommodatie, vond ik persoonlijk dan. Een hele mooie en speciale tribune met het golvend dak.

Bij aanvang van de wedstrijd was Rosmalen met overmaat de beste ploeg, ze brachten goed voetbal op de mat, maar ook bij balverlies sloeg OJC er in om de bezoekers onder druk te zetten met hoge pressing, iets wat ik de coach de hele tijd hoorde roepen. Zo kreeg de thuisploeg in de eerste 5 minuten al 2 mooie kansen die ze jammer genoeg de nek omdraaiden. Toch sloegen ze er ook in om te scoren en de score zo op 1-0 te brengen. Rosmalen had de bovenhand in het spel maar de spelers van Jong FC Den Bosch wisten er soms toch venijnig uit te komen op de counter en meestal was het dan alle hens aan dek voor de verdedigers van de thuisploeg. De druk van de uitspelend ploeg werd verhoogd en dit leverde uiteindelijk nog voor rust voor de gelijkmaker, 1-1 en de spelers mochten zich binnen gaan opwarmen.

Beide teams kozen ervoor om bijna de hele kern te wisselen, dus begonnen we de 2de helft met heel wat nieuwe gezichten op het veld. In de 2de helft was het evenwicht in de wedstrijd wat herstelt en hadden beide teams goede kansen maar toch speelden beide doelmannen een attente wedstrijd en konden ze erger voorkomen voor hun teams. Uiteindelijk waren het toch de bezoekers dat voor de 1-2 wisten te zorgen. Na een heuse karambol belande de bal in doel, toen dit gebeurde ontstond er een klein opstootje waarbij een speler van Jong FC Den Bosch uiteindelijk een rode kaart onder zijn neus geduwd kreeg. Met de situatie rekening houdend en met de aard van de wedstrijd was een gele kaart voor beide kemphanen voldoende geweest, maar de uitsluiting voor de ene en niets voor de andere begreep ik niet heel goed. De bezoekers moesten dus nog een 20-tal minuten verder met z'n 10'en. Rosmalen kwam nu veel feller opzetten en voetbalde nog enkele kansen bij elkaar, maar telkens was de afwerking niet scherp genoeg. Vlak voor affluiten kreeg de thuisploeg nog een uitgelezen kans via vrije schop om de score terug gelijk te trekken. De speler legde zijn bal goed, nam een aanloop, legde aan en pats! De bal spatte uit elkaar op de dwarsligger, jammer voor de thuisploeg want een gelijkspel was zeker niet gestolen geweest.

Ik vond het een aangename wedstrijd om naar te kijken, beide teams speelden met momenten aardig voetbal, vooral de hoogstandjes van de spelers van Jong FC Den Bosch wist ik wel te smaken. Bedankt voor de fijne wedstrijd waar ik mij toch een beetje aan heb kunnen verwarmen.

Comments

comments