AFC Tubeke – KFCO Beerschot Wilrijk 10/01/2018

Wedstrijd: AFC Tubeke - KFCO Beerschot Wilrijk
Competitie: Proximus League
Datum: 10-01-2018
Stadion: Stade Leburton
Toeschouwers: /
Ticket Prijs: € 10,00

Vandaag bracht mijn 5de wedstrijd van het seizoen mij naar Tubeke, daar speelde AFC Tubeke een inhaalwedstrijd tegen KFCO Beerschot Wilrijk. Deze zou normaal gezien gespeeld worden op 10 december 2017 maar met het slechte weer van toen was deze wedstrijd in laatste instantie afgelast. Tubeke had dit weekend gewonnen van Westerlo, terwijl de Kielse ratten 2-1 hadden verloren tegen Lierse SK. Ik dacht dat het een spannende wedstrijd zou worden, maar dat zou later ook anders blijken.

De wedstrijd kwam heel traag op gang, veel slordigheden aan beide kanten en uitvoetballen leek vandaag voor beide teams niet te lukken. Toch was Beerschot het gevaarlijkste, ze kampeerden op de helft van de tegenstander en konden toch enkele kansen bij elkaar voetballen. Het moet wel gezegd worden, de thuisdoelman, Defourny, haalde een aardig niveau. Jammer voor hem slaagde hij er niet in om zijn netten schoon te houden. In minuut 23 kwam de bal bij Jimmy De Jonghe en deze haalde snoeihard uit. Een overhoeks schot dat enig mooi in de linker bovenhoek binnen vloog, een schitterend doelpunt! Vier minuten later kreeg Beerschot Wilrijk een vrijschop op de rand van de 16. Losada zette zich achter de bal maar zag zijn poging uit het doel geranseld worden maar gelukkig voor de bezoekers was Prychynenko goed gevolgd en kon hij de herneming binnen trappen, 0-2 en de match leek gespeeld want Tubeke kon geen voet zetten naast de prestatie van Beerschot. Toch werd het vlak voor rust nog even warm voor het doel van Rafaël Romo, met 3 goede reddingen zorgde hij ervoor dat Beerschot met de 0 de kleedkamer in kon.

De tweede helft was er 1 om snel te vergeten, beide teams hervielen in het slordig voetballen en kansen werden er langs beide kanten nog met moeite gecreëerd. De duels begonnen ook veel steviger te worden en de sfeer een beetje vijandiger. De wedstrijd sleepte zich naar het laatste fluitsignaal, maar voor dit weerklonk zorgde Stevance in de toegevoegde tijd nog voor de eerredder.

Een degelijke wedstrijd van Beerschot, maar wat was Tubeke zwak, de Kielse ratten konden op automatische piloot de overwinning makkelijk over de streep trekken. Wel even een momentje stilstaan bij de supporters van Beerschot, hoe negatief ze afgelopen weekend in het nieuws kwamen door de opstootjes tussen hen en de Lierse supporters, des te knapper ik het vind hoe ze vandaag hun ploeg aangevuurd hebben. Van seconde 1 tot de laatste seconden hebben ze staan zingen en probeerden ze hun ploeg naar de overwinning te schreeuwen, missie geslaagd dus! Chapeau!

 

Comments

comments