VV Goes – SV Meerssen 05/05/2018

Wedstrijd: VV Goes - SV Meerssen
Competitie: Hoofdklasse Zondag B
Datum: 05-05-2018
Stadion: Sportpark Het Schenge
Toeschouwers: +/- 150
Ticket Prijs: € 6,00

Na de wedstrijd van VV Kloetinge reden we door, enkele kilometers verder lag de mooie stad Goes. We hadden nog wat tijd over dus zijn we er nog even gezellig gaan wandelen, iets gaan eten en drinken en daarna doorgereden naar de wedstrijd. Deze wedstrijd begon om 18u30, VV Goes nam het op tegen SV Meerssen, normaal gezien zou dit niveau hoger moeten geweest zijn dan het niveau van de voorgaande wedstrijd. Ik was dus zeer benieuwd wat voor wedstrijd ik te zien zou krijgen!

De wedstrijd was nog maar net bezig en het was al duidelijk dat dit een wedstrijd was op een veel hoger niveau dan de vorige wedstrijd, scherpe duels, nog beter voetbal en wat het hardste van allemaal opviel was de snelheid van uitvoering. Het ging allemaal 2 stappen sneller.

VV Goes begon het beste aan de wedstrijd, zij hadden het merendeel van het balbezit en ze hadden ook de beste kansen. Toch konden de bezoekers uit Meerssen rekenen op een uitstekende doelman, wat deze man allemaal gepakt heeft, het verdiend al een pluim op zich. Hij behoede Meerssen op zijn eentje voor een ware afslachting. Vlak voor rust lukte het Goes om op voorsprong te komen, een aanvaller van de thuisploeg werd foutief afgestopt in de 16 en de scheidsrechter twijfelde geen seconde, strafschop! Francis Kabwe Manengela zette zich achter de bal en trapte de penalty feilloos binnen. 1-0 en met deze uitslag gingen de spelers ook rusten.

Over de 2de helft zouden we kort kunnen zijn, maar dan zouden we afbreuk doen van de uitstekende prestatie van de doelman van SV Meerssen, wat een wedstrijd keepte deze man! VV Goes kreeg 4 kansen waarop ze 1 op 1 konden gaan met de goalie, maar deze stond telkens pal. Uiteindelijk moest hij zich toch gewonnen geven en kwam de thuisploeg meer dan verdiend op een 2-0 voorsprong. Rond minuut 75 brachten de bezoekers een frisse kracht in en dit resulteerde al meteen in meer gevaar. Met zijn snelheid was hij een gesel voor de thuisverdediging. Niet veel later konden de jongens uit Meerssen de aansluitingstreffer scoren en werd het plots weer super spannend. De bezoekers hadden nog een uitstekende kans om de gelijkmaker op het bord te schieten maar daar lukten ze niet meer in. 2-1 voor VV Goes na een hele aardige pot voetbal.

Ik vond het een super fijne wedstrijd met mooi voetbal en veel inzet, vooral het hoge tempo verbaasde mij. Ik zou nog graag 1 persoon in het bijzonder willen bedanken, ik denk dat zijn naam Robbi was en hij stond achter de toog als medewerker bij Goes. Bedankt voor de leuke bediening, ik vond je een hele aangename en fijne man, zeker als je moest lachen met mijn vriendin als ze een 'plat waterke' vroeg en geen Spa blauw. En dan moest het mooiste moment nog komen, Robbi heeft ons een zeer mooi cadeau gegeven, we hebben een sjaal van VV Goes meegekregen als aandenken aan de club. Een welgemeende merci aan iedereen op en naast het veld!

Comments

comments