Calcio e Pioggia in Italia

In Juni boekte ik mijn trip naar Bergamo, voornamelijk om het Stadio Atleti Azzurri d'Italia te kunnen vincken. Ik had het geluk dat de Italiaanse bond ze op die speeldag in eigen huis liet aantreden, maar daar hield het ook op. Jammer genoeg werd de wedstrijd op zaterdag om 15u geplaatst, net het moment waarop ik in Bergamo zou landen, jammer. Gelukkig waren er nog genoeg andere opties.

FC Hellas Verona - AC Perugia

FC Hellas Verona speelde gelukkig ook thuis, om 18u, wat vanaf Bergamo met de auto in 1u20 haalbaar is. Nadat we de auto op een betaalparking dropten, kwamen we na 15 minuten wandelen aan bij het stadion 'Stadio Marc'Antonio Bentegodi'. Omdat het maar bleef regenen besloten we een ticket op de bovenste ring te nemen (€25,00).

'Il Mastino del Bentegod' hield de 3 punten thuis na een 2-1 overwinning in een stadion met amper 9.500 fans.

US Sassuolo - FC Bologna

Op dag 2 stond er een dubbeltje op het programma door de early kick-off van US Sassuolo tegen FC Bologna en de avondwedstrijd van AC Milan. US Sassuolo speelt zijn thuiswedstrijden in het 'MAPEI Stadium - Città del Tricolore' met een capaciteit van 20.000 fans. Door de onophoudelijk regen besloten we onderweg alleen bij Piacenza Calcio te stoppen. We besloten om diezelfde reden ook om tickets te kopen op de overdekte tribunes op de lange zijde.

Bologna werd in Reggio Emilia aangemoedigd door 1200 meegereisde fans (12.000 toescouwers in totaal). Beide ploegen scoorden in een doorweekte partij twee keer; 2-2.

AC Milan - UC Sampdoria

 

Meteen na de wedstrijd in Reggio Emilia vertrokken we richting Milaan (rit van 1u45 ongeveer), waar AC Milan het zou gaan opnemen tegen het UC Sampdoria van Dennis Praet. De auto werd achtergelaten op de betaalparking van het Lampugnano metrostadion, gevolgd door een wandeling van 20 minuten, vermits het voor het eindelijk eens droog was). Aangekomen bij het stadion ziet de buitenkant er zeer impressionant uit, uiteindelijk zelfs beter dan de binnenkant. Na wat aanschuiven kochten we 2 tickets aan €45,00 per stuk.

De sfeer van de tifosi was best goed en AC Milan won met 3-2. Het met uitstek meest irritante dat ik ooit meemaakte in een voetbalstadion waren de verkopers, die tijdens de hele wedstrijd doorheen het publiek eten en drank bleven verkopen en hierbij gewoon mensen het zicht verhinderden.

Internazionale U19 - Juventus U19

Op dag 3 hadden we origineel het plan om wat stadions te bezoeken maar door de stortbuien besloten we het op een bezoek aan het stadion van SS Monza 1912 te houden. Daarna volgde een bezoek aan de Duomo in Milaan, gevolgd door wat lokale cafés en restaurantjes. De auto werd achtergelaten op de ruime parking bij het stadion van SSD Pro Sesto, waar 's avonds de wedstrijd tussen de U19 van Internazionale en Juventus zou plaatsvinden. 

Een halfuur voor de wedstrijd begon het zwaar te stormen en viel na enkele bliksemschichten ook de elektriciteit uit in het warenhuis vlakbij het stadion. Drijfnat aangekomen bleken tickets amper €5,00 te kosten. De scheids ging samen met beide kapiteins het veld controleren, waarop naar ons idee, nooit gevoetbald zou worden. Tien minuten later dan gepland ging de wedstrijd toch van start.

De eerste helft had meer iets van waterballet en 15 minuten voor het einde, met een 3-1 voorsprong voor Internazionale, besloten de floodlights het voor bekeken te houden. Nat en koud besloten we het voor bekeken te houden voor vandaag. Aangekomen bij het hotel zagen we dat Juventus uiteindelijk nog tot 3-3 was teruggekomen...

 

US Cremonese - Venezia FC

 

"Save the best for last" is een perfecte samenvatting van deze 4-daagse in Italië. We konden doorheen de dag nog 2 extra veldjes bezoeken (Virtus Bergamo and USD Scanzorosciate). 's Avonds ging het dan naar Cremona, waar US Cremonese en Venezia FC het orgelpunt van deze trip gingen vormen.

De sfeer, gemaakt door de fans van Cremonese, was werkelijk fantastisch. De fans stopten niet met zingen en het was niet zoals op andere plaatsen, waar een tribune meedoet; werkelijk "iedereen" deed mee. Een echte aanrader!

Meer foto's:
27-10 FC Hellas Verona - AC Perugia 2-1
28-10 AC Piacenza: Ground visit
28-10 US Sassuolo - FC Bologna 2-2
28-10 AC Milan - UC Sampdoria 3-2
29-10 SS Monza 1912: Ground visit
29-10 Internazionale U19 - Juventus U19 3-3
30-10 Virtus Bergamo: Ground visit
30-10 USD Scanzorosciate: Ground visit
30-10 US Cremonese - Venezia FC 0-1

Comments

comments