Lost Ground: White Star Wommersom

White Star Wommersom ontstond in 1969 als tafelvoetbalclub maar sloot zich datzelfde seizoen ook nog aan bij de KBLVB om "echt" voetbal te gaan spelen. In 1976 wordt de stap naar de KBVB gemaakt en na amper 3 seizoenen is het eerste titelfeest een feit. In 2000 behaalt de club voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de titel in de 3de provinciale maar het volgende seizoen volgt alweer de degradatie. In 2005 is het alweer "prijs" met een promotie naar 2de provinciale. Deze keer weet de club stand te houden en worden er 10 opeenvolgende seizoenen in 2de provinciale gespeeld.

In 2015 volgt er ontnuchterend nieuws, WS Wommersom gaat in vereffening. De club zit in een financieel slechte situatie en wil met een schone lei starten. Na de herstart in 2016 speelde de club in een erg sterk seizoen, met een 2de plaats als eindresultaat, achter Verbroedering Boutersem. Een duur seizoen achteraf gezien, met amper 2 verlieswedstrijden na 30 speeldagen. Het seizoen 2017-2018 werd gestart in 3de provinciale, waar de WS Wommersom uiteindelijk 12de werd met 35 punten.

Seizoen 2018-2019 wordt goed gestart en de club draait zelfs een tijdje mee in de top 3. Maar net voor de winterstop duikt er alweer slecht nieuws op: "White Star Wommersom houdt op te bestaan!", titelt de clubsite op 20 december 2018. "Alweer?", was bij velen allicht de eerste reactie. Maar gezien de huidige staat van het veld, de kleedkamers en de kantine, lijkt het deze keer echt, helemaal voorbij, uitgerekend 1 seizoen voordat de ex-club van ex-international Tom Soetaers zijn 50-jarige bestaan zou vieren.

Het complex op de Kleine Broekstraat is altijd in gebruik geweest door WS Wommersom. De toekomstige bestemming van het voetbalveld is nog onbekend.

Comments

comments