Lost Ground: Verbroedering Boutersem

"Verbroedering Boutersem houdt het voor bekeken", kopt het Brabantse sportnieuws maart 2018. De bedoeling is om een fusie aan te gaan met het vroegere VC Jong Neervelp, Sporting Roosbeek en Racing Butsel (voorlopig alleen op jeugdniveau). De fusie tussen VC Jong Neervelp en Sporting Roosbeek vond reeds plaats waardoor Sporting Roosbeek-Neervelp ontstond. In het seizoen 2019-2020 komt deze club ook voor het eerst uit als Boutersem United op het terrein van Sporting Roosbeek. 

Verbroedering Boutersem werd in 1947 opgericht en speelde altijd in de provinciale reeksen. In de jaren '50 werden er 5 seizoenen gespeeld in 2de provinciale. De club speelde vooral in de Brabantse 4de provinciale maar kon na de eeuwwisseling toch nog eens promoveren naar het 3de niveau. In 2017 degradeerde de club opnieuw naar 4de maar kon na 1 seizoen opnieuw promoveren. Het daaropvolgende seizoen in 3de provinciale bleek uiteindelijk ook het laatste te worden voor de mannen van Baatsem. 

Het veld wordt jammer genoeg niet meer gebruikt voor voetbal. De kantine en de afspanning doet vermoeden dat er momenteel een paardenclub gevestigd is.

Comments

comments