Lost Ground: K. Alt-Hoeseltse VV – Smisstraat

KAVV Alt-Hoeselt werd in 1926 opgericht en kreeg stamnummer 1479. In 1931 werd de club kampioen, gevolgd door een promotie in 1932 en een nieuwe titel in 1934, waardoor de club in het seizoen 1934/35 in 2de provinciale mocht aantreden, de hoogste Limburgse afdeling. Alt-Hoeselt nam het in die periode op tegen clubs als FC Beringen, Lommel en Sint-Truiden VV. De derby van het jaar vond dan weer plaats tegen Cercle Tongeren, voor meer dan 2.000 toeschouwers.

Tot 1978 speelden de rood-gele nagenoeg elk seizoen in 2de provinciale. In 1978 volgde dan de degradatie naar 3de provinciale en in 1984 degradeerde de clubs zelfs naar 4de provinciale. In de jaren 90 wist Alt-Hoeselt weer uit het dal te klimmen en geraakte de Limburgse club opnieuw in 2de provinciale, gevolgd door een degradatie in 1999. Na de eeuwwisseling wist de club maar liefst 3 keer te promoveren en 2 keer te degraderen, in amper 10 jaar tijd. Uiteindelijk speelde Alt-Hoeselt sinds 2011 onafgebroken in 2de provinciale, tot zij in 2016 de fusie aangingen met KSV Hoeselt tot KVV Hoeselt. 

Het eerste elftal van KVV Hoeselt speelt zijn wedstrijden in het prachtige Caetsbeekstadion en de jeugd gebruikt de terreinen in Schalkhoven aan de Plasstraat. In 2020 zou zowel voor het eerste elftal als voor de jeugd een verhuis naar een splinternieuw sportcomplex aan het industrieterrein moeten plaatsvinden.

Comments

comments