Lost Ground: RRC Wetteren-Kwatrecht

In 1920 ontstond Royal Racing Club Wetteren. Amper 7 jaar later slaagde de club erin te promoveren naar de nationale reeksen, gevolgd door de bouw van de tribune die er nu nog steeds staat. In 1951 ontstond ook Standaard Wetteren met heel wat pittige derby’s tot gevolg.

In 2003 volgde dan een fusie tussen RC Wetteren en SK Kwatrecht als RRC Wetteren-Kwartrecht, dat verder speelde onder het stamnummer 95 van RC Wetteren. De club startte in 2de provinciale en promoveerde na 8 seizoenen naar 1ste provinciale. Na amper 2 seizoenen promoveerde de club alweer door naar 4de nationale, waar de club nog 3 seizoenen net buiten de top 10 eindigde.

In 2015 volgde uiteindelijk een nieuwe fusie met de buren van Standaard Wetteren waarna de club verder ging als RFC Wetteren. Het stadion van RRC Wetteren-Kwartrecht werd vanaf dat moment enkel nog door jeugdteams gebruikt. Het stamnummer 95 werd opnieuw behouden en het stamnummer van Standaard Wetteren werd zelfs verkocht aan RWDM.

Het stadion aan de Wegvoeringstraat is ondertussen, jammer genoeg, helemaal klaar voor de sloop.

Comments

comments