Van Cittadella naar Verona (met een beetje omweg).

Op zaterdag vloog ik van Eindhoven naar Treviso, wat de start werd van mijn 10-daagse trip door Italië. De Italiaanse voetbalbond maakte er nog een zooitje van door last minute het speelschema nog wat door elkaar te gooien na klachten van Sampdoria en Genoa, nadat beide clubs de derby niet op maandag wouden spelen. Voor de eerste 5 dagen stonden er uiteindelijk toch nog 6 wedstrijden op het programma.

06-04-2019 AS Cittadella - AS Livorno

Na de landing in Treviso pikten we de huurauto op en ging het in één ruk naar Cittadella, waar AS Cittadella het op nam tegen AS Livorno. Tickets waren beschikbaar vanaf €14 en er daagden 3636 fans op waarvan 30 bezoekers. AS Cittadella stuurde Livorno weer naar huis met een zware 4-0, inclusief 3 goals nadat Livorno al met 10 stond.

06-04-2019 Tre Penne - Folgore

Meteen na de wedstrijd in Cittadella vertrokken we naar San Marino, waar Tre Penne het op nam tegen US Folgore in de halve finale van de Coppa Titano op het Campo Sportivo di Acquaviva, de thuishaven van SS Virtus. In het nieuwbouwstadion is er jammer genoeg maar 1 zijde voorzien voor toeschouwers. Naast het complex is er gelukkig een heuvel vanwaar je een prima zicht hebt. Mijn eerst San Marinese eindigde uiteindelijk op 0-0.

07-04-2019 ACF Fiorentina - Frosinone Calcio

Na een nachtje Rimini ging het naar Florence, waar we het Stadio Artemio Franchi bezochten voor de wedstrijd tussen ACF Fiorentina en Frosinone Calcio. De bezoekers wonnen met 0-1 na een doelpunt 5 minuten voor het einde. Het mooi Artemio Franchi zal in 2021 verlaten worden voor een nieuwe tempel, dichtbij de luchthaven. De kans is uiteindelijk onbestaande dat deze datum gehaald zal worden.

07-04-2019 Ravenna FC - Pordenone Calcio SSD

Na het laatste fluitsignaal ging het van Florence naar het Stadio Bruno Benelli van Ravenna FC, waar leider Pordenone op bezoek kwam. De club is bijna zeker van de titel en bijhorende promotie naar de Serie B en ook Ravenna is al zo goed als zeker van eindrondewedstrijden. Tickets waren beschikbaar vanaf €15 en er waren ongeveer 1.600 fans aanwezig. De wedstrijd eindigde zoals ze begon, nadat de thuisploeg in de laatste minuten een strafschop miste; 0-0.

08-04-2019 Bologna FC - Chievo Verona

Op maandag werd San Marino en het kasteel op de Monte Titano bezocht. Na de middag ging de trip richting het prachtige Bologna waar in het nog mooiere Stadio Renato Dall'Ara FC Bologna de strijd aanging met Chievo Verona. Chievo bengelt hopeloos onderaan met 1 overwinning en werd tot overmaat van ramp ook nog 9 punten afgepakt.

Het Stadio Renato Dall'Ara is met zijn prachtige zuilen en zijn Torre di Maratona zeker het bezoeken waard. De thuisploeg had uiteindelijk weinig moeite met Chievo en won met 3-0 na 2 strafschoppen.

10-04-2019 NK Domžale - ND Triglav Kranj

Ondanks de voorspelde regen bleef het op dinsdag droog, waardoor de geplande trip door Venetië toch niet, letterlijk, in het water viel. Op woensdag regende het uiteindelijk wel flink maar in Ljubljana ging het door de dag droog blijven, waardoor de richting voor die dag snel gekozen was, ook omdat in de vroege avond NK Domzale en Triglav Kranj het tegen elkaar opnamen, net buiten Ljubljana.

In de tribunes wonnen de enkelingen van Triglav het sfeerduel makkelijk van de thuisploeg maar op het veld hadden de lokale helden geen schijn van kans; 6-1. 

More pictures:
06-04 AS Cittadella - AS Livorno 4-0
06-04 Tre Penne - Folgore 0-0
07-04 ACF Fiorentina - Frosinone Calcio 0-1
07-04 FC Ravenna - Pordenone Calcio SSD 0-0
08-04 Rimini Calcio: Ground visit
08-04 San Marino Stadio Olimpico di Serravalle: Ground visit
08-04 FC Bologna - Chievo Verona 3-0
09-04 Venezia FC: Ground visit
10-04 NK Domžale - ND Triglav Kranj 6-1

Comments

comments