Lost Ground: Koninklijke Union Sint-Gillis Kumtich

Koninklijke Union Sint-Gillis Kumtich werd gesticht in 1937 en startte op het, in die tijd het laagste niveau, 3de provinciale. De club werd onmiddellijk kampioen maar schipperde de eerste 5 bestaansjaren voornamelijk tussen 2de en 3de provinciale. Na bijna 30 bestaansjaren bereikte de club in 1966 voor de eerste keer de 1ste provinciale. De club kon hier uiteindelijk 4 jaar standhouden tot 1970 en overkwam dan plots een dubbele degradatie.

In 1980 volgde een nieuw dieptepunt voor de club, met de degradatie naar 4de provinciale. De club speelde hier uiteindelijk 10 opeenvolgende seizoenen. In de jaren 90 kreeg de Kumtichse club weer een opflakkering, waarbij in het seizoen '98-'99 zelfs opnieuw de promotie naar de 1ste provinciale werd gevierd. Jammer genoeg degradeerde de club het seizoen erop opnieuw. In 2003 werd besloten de fusie met FC Tienen aangegaan waarbij te nieuwe club tot K.U.S.G. FC Tienen te dopen.

Het complex aan de Sint-Barbarastraat werd nadien nog 2 seizoenen gebruikt tot KUSG FC Tienen opnieuw fusioneerde met VW Oorbeek United, wat toen een fusie was van Standaard Neerwinden en Voorwaarts Oorbeek. Hieruit ontstond in 2005 KVV Oorbeek-Kumtich, een club die het uiteindelijk na 3 seizoenen ook weer voor bekeken hield en de fusie aanging met KVK Tienen. Heel wat jaren later, in 2013, werd het complex opnieuw gebruikt door Sparta Kumtich-Tienen. Deze club maakte 3 jaar lang gebruik van het veld in Kumtich en vierde hier onder andere een titel in 4de provinciale (2014). Nadien werd het veld nog gebruikt door DVC Eva's Kumtich, dewelke nadien op hun beurt de verhuis maakten naar de jeugdvelden van KVK Tienen in Oorbeek.

Comments

comments